MAHADISCOM Recruitment 2017 – Maharashtra State Electricity Distribution Company Limited – 2542 Upkendra Sahayyak Vacancies Exam

21. The person who writes and tests computer programs is called a—
(A) programmer
(B) computer scientist
(C) software engineer
(D) project developer
(E) None of these
Ans : (A)

22. A set of instructions telling the computer what to do is called—
(A) mentor
(B) instructor
(C) compiler
(D) program
(E) None of these
Ans : (D)

23. What menu is selected to print ?
(A) Edit
(B) Special
(C) File
(D) Tools
(E) None of these
Ans : (C)

24. What is backup ?
(A) Adding more components to your network
(B) Protecting data by copying it from the original source to a different destination
(C) Filtering old data from the new data
(D) Accessing data on tape
(E) None of these
Ans : (B)

25. The term bit is short for—
(A) Megabyte
(B) Binary language
(C) Binary digit
(D) Binary number
(E) None of these
Ans : (C)

26. A saved document is referred to as a—
(A) file
(B) word
(C) folder
(D) project
(E) None of these
Ans : (A)

27. Specialized programs that assist users in locating information on the Web are called—
(A) Information engines
(B) Search engines
(C) Web browsers
(D) Resource locators
(E) None of these
Ans : (B)

28. An application program has which one of the following functions ?
(A) It specifies the informationprocessing procedures required by a particular informationprocessing job
(B) It controls the input/output and storage functions of the computer system
(C) It provides various support services for the computer system
(D) It supervises the operations of the CPU
(E) None of these
Ans : (A)

29. In page preview mode—
(A) You can see all pages of your document
(B) You can only see the page you are currently working
(C) You can only see pages that do not contain graphics
(D) You can only see the title page of your document
(E) None of these
Ans : (A)

30. An operating system that can do multitasking means that—
(A) The operating system can divide up work between several CPUs
(B) Several programs can be operated concurrently
(C) Multiple people can use the computer concurrently
(D) All of the above
(E) None of these
Ans : (B)


31. The quickest and easiest way in Word, to locate a particular word or phrase in a document is to use the ……… command.
(A) Replace
(B) Find
(C) Lookup
(D) Search
(E) None of these
Ans : (B)

32. What is the default file extension for all Word documents ?
(A) WRD
(B) TXT
(C) DOC
(D) FIL
(E) None of these
Ans : (C)

33. With a CD you can—
(A) Read
(B) Write
(C) Read and Write
(D) Either Read or Write
(E) None of these
Ans : (C)

34. A collection of interrelated records is called a—
(A) Utility file
(B) Management information system
(C) Database
(D) Spreadsheet
(E) None of these
Ans : (C)

35. To move to the beginning of a line of text, press the ……… key.
(A) PageUp
(B) A
(C) Home
(D) Enter
(E) None of these
Ans : (C)

36. The term ‘user interface’ refers to—
(A) What the user sees on the screen and how they can interact with it
(B) How the operating system responds to user commands
(C) the means by which the user interacts with the peripheral devices on the computer
(D) The monitor that is available for the computer
(E) None of these
Ans : (A)

37. The background of any Word document—
(A) Is always white colour
(B) Is the colour you preset under the Options menu
(C) Is always the same for the entire document
(D) Can have any colour you choose
(E) None of these
Ans : (D)

38. Reusable optical storage will typically have the acronym—
(A) CD
(B) DVD
(C) ROM
(D) RW
(E) None of these
Ans : (D)

39. For creating a document, you use ……… command at File Menu.
(A) Open
(B) Close
(C) New
(D) Save
(E) None of these
Ans : (C)

40. The contents of ……… are lost when the computer turns off.
(A) storage
(B) input
(C) output
(D) memory
(E) None of these
Ans : (D)