BSNL JTO Recruitment 2017 Apply Online 2510 JTO Vacancies Exam

41. The present World Economic Depression first of all, started from which country ?
(A) U.S.A.
(B) U.K.
(C) France
(D) India
Ans : (A)

42. Which, institution is known as the ‘Soft Loan Window’ of World Bank ?
(A) I.F.C. (International Financial Corporation)
(B) I.D.A. (International Development Association)
(C) I.M.F. (International Monetary Fund)
(D) Indian Development Forum
Ans : (B)

43. Which is not a insurable risk ?
(A) Accident Risk
(B) Loss of Crops Risk
(C) The Risk of Trading in New Market
(D) The Risk of Sinking of a Ship
Ans : (C)

44. The Life Insurance in India was nationalised in the year—
(A) 1870
(B) 1956
(C) 1960
(D) 1966
Ans : (B)

45. Fire Insurance is based on the principle of—
(A) Utmost Good faith
(B) Insurable Interest
(C) Indemnity
(D) Cooperation
Ans : (C)

46. In order to reduce the risk of heavy insurance the insurer passes on some business to the other company, it is called—
(A) Reinsurance
(B) Double Insurance
(C) Joint Insurance Policy
(D) Separate Insurance
Ans : (A)

47. Contents of Marine Insurance include—
(A) Insurance of Cargo only
(B) Insurance of Freight only
(C) Insurance of Hull only
(D) Insurance of Cargo, Freight & Hull
Ans : (D)

48. The object of ‘Agenda’ is to inform—
(A) About the profitability and activity
(B) About the progress of company
(C) About the matter in sequence to be discussed in the meeting
(D) About the routine matters
Ans : (C)

49. The Branch of Accounting which is concerned with the processing and presenting data for decision making is known as—
(A) Common Dollar Accounting
(B) Social Accounting
(C) Cost Accounting
(D) Management Accounting
Ans : (D)

50. Final accounts prepared in narrative style are in—
(A) Horizontal form
(B) Accounts form
(C) Vertical form
(D) None of the above
Ans : (C)