BHEL Bhopal Recruitment 2017 Apply 738 ITI Trade Apprentices Posts Exam

41. Loan against the security of immovable property is by executing an agreement of ……….
(A) Assignment
(B) Pledge
(C) Transfer
(D) Mortgage
(E) None of these
Ans : (D)

42. Credit Rating ……….
(A) is used to rate the borrowers while giving advances
(B) is used to work out performance of the employees
(C) is used to calculate the number of excellent audit rated branches
(D) is NOT used in any Bank
(E) is necessary before giving promotion to employees
Ans : (A)

43. Who amongst the following is the recipient of the ‘Dadasaheb Phalke Award 2010’ ?
(A) Javed Akhtar
(B) Amitabh Bachchan
(C) Gulzar
(D) Hema Malini
(E) None of these
Ans : (E)

44. In Corporate Hedging, which one of the following types of risks can be covered ?
(A) Liquidity risk
(B) Currency risk
(C) Credit risk
(D) Transaction risk
(E) None of these
Ans : (B)

45. Bank of Rajasthan is now merged with which of the following banks ?
(A) AXIS Bank
(B) IDBI Bank
(C) ICICI Bank
(D) HDFC Bank
(E) None of these
Ans : (C)


46. As per GDP figures on calendar year basis, according to World Bank, which one of the following economies will have highest GDP growth in the year 2011 ?
(A) US
(B) China
(C) Japan
(D) India
(E) Brazil
Ans : (B)

47. In respect of infrastructure bonds issued under provisions of Section 80 CCF of the Income Tax Act, what is the maximum amount (Rs. in thousands), upto which these bonds can be covered ?
(A) 30
(B) 20
(C) 40
(D) 50
(E) None of these
Ans : (E)

48. Which of the following is the full form of the abbreviation ‘IFRS’ as used in corporate / finance sector ?
(A) Indian Financial Reconciliation Standards
(B) Interpretation and Formal Reporting System
(C) International Financial Reporting Standards
(D) International Financial Reporting System
(E) None of these
Ans : (C)

49. As per the new guidelines issued by SEBI, companies are required to list shares within how many days of the closure of the Initial Public Offers (IPOs) ?
(A) 60 days
(B) 12 days
(C) 30 days
(D) 45 days
(E) None of these
Ans : (D)

50. RTGS stands for ……….
(A) Real Time Gross Settlements
(B) Reduced Time Gross Settlements
(C) Relative Time Gross Settlements
(D) Real Total Gross Securities
(E) None of these
Ans : (A)