Odisha Police Recruitment 2017 – 521 Constables (Specialized) Vacancies Exam

66. HTML stands for-
(A) Hybrid Text Markup Language
(B) Hypertext Markup Language
(C) Higher Text Markup Language
(D) None of the above
Ans : (B)

67. A computer virus is-
(A) A computer program that can replicate itself
(B) A virus that affects health of human being
(C) Both of the above
(D) None of the above
Ans : (A)

68. A computer hacker is-
(A) a person who maintains computer security
(B) a person who violates computer security with malicious intention for personal gain
(C) a person responsible for safe computer operation
(D) a person who repairs computer
Ans : (B)

69. Video conferencing is-
(A) Conduct of video calls using telecom technology
(B) Conduct of telephone calls
(C) Conduct of video conference using a set of telescopic technology
(D) None of the above
Ans : (A)

70. Cyber crime is-
(A) Hacking (B) Stalking
(C) Denial of service attacks (D) All of the above
Ans : (D)

71. Which of the following musicians was selected in 2012 for "Life-time Achievement Grammy Award" ?
(A) Pandit Girijashankar (B) Jakir Hussen
(C) A. R. Rehman (D) Pandit Ravishankar
Ans : (D)

72. M. P. Accountant General's Office is situated in which of the following cities ?
(A) Bhopal  (B) Gwalior
(C) Jabalpur  (D) Rewa
Ans : (B)

73. In which city is R.C.V.P. Noronha Administrative Academy situated ?
(A) Jabalpur  (B) Mussoorie
(C) Mumbai  (D) Bhopal
Ans : (D)

74. All offences punishable under the Protection of Civil Rights Act, 1955 are-
(A) Cognizable and non-bailable
(B) Cognizable and Try summarily
(C) Non-cognizable and bailable
(D) Non-cognizable and compoundable
Ans : (B)

75. An offence arising out of 'untouchability' would not made out where-
(A) the act of accused with regard to the enjoyment of benefit under a charitable trust created for the benefit of any section of the general public
(B) the act of accused is with regard to the use of finery
(C) as accused is not being competent to commit an offence
(D) the accused and complainant victim belong to the same social group
Ans : (B)