Telangana Inter Result 2017 Available at www.bie.telangana.gov.in

Arranging in Order


1. If the position of Rajan is 15th from one end and 13th from the other end in his class, what is the total number of students in his class? .
(A) 28
(B) 24
(C) 27
(D) 29
(E) None of these
Ans : (C)

2. The position of Shyamal is 13th from the last. If there are 21 students in all in his class, what is his position from the beginning?
(A) 8th
(B) 9th
(C) 7th
(D)) 10th
(E) None of these
Ans : (B)

3. In the class of 40 students, if Sanju is at 30th place from one end, what is his position from the other end?
(A) 9th
(B) 12th
(C) 10th
(D) 11th
(E) None of these
Ans : (D)

4. In a row of girls, Nivedita is 15th from the left and Vimla is 23rd from the right. If they interchange their positions, then Nivedita becomes 18 th from the left. Then at what position will Vimla be from the right?
(A) 25th
(B) 24th
(C) 26th
(D) 20th
(E) None of these
Ans : (C)

5. In a row of ladies Manorama is 20th from the right and Kanta is 10th from the left. When they interchange their positions Manorama becomes 25th from the right. What is the total number of ladies in the row ?
(A) 35
(B) 34
(C) 44
(D) 24
(E) None of these
Ans : (B)

6. A number of people are standing in a row in which Kailash is 20th from the left and Hemant is 25th from the right. If they interchange their positions then Kailash becomes 25th from the right. How many people are there in the row?
(A) 49
(B) 44
(C) 45
(D) Data inadequate
(E) None of these
Ans : (D)

7. In a row of boys, Udai is 23rd from the left and Ashok is 8th from the right. When they interchange their positions Udai becomes 18th from the right. What will be the position of Ashok from the left ?
(A) 15th
(B) 10th
(C) 40th
(D) Data inadequate
(E) None of these
Ans : (D)



8. Five members of a family, Rakesh, Mukesh, Roopesh, Vipul and Umesh take food in a definite order—
(1) Umesh was next to first man.
(2) Roopesh took food after the man who was before Vipul.
(3) Rakesh was the last man to take food.

(a) Who were the first and last men to take food?
(A) Mukesh and Roopesh
(B) Roopesh and Rakesh
(C) Umesh and Mukesh
(D) Mukesh and Rakesh
(E) None of these
Ans : (D)

(b) Who were those two men who took food in order between Mukesh and Vipul ?
(A) Umesh and Rakesh
(B) Rakesh and Roopesh
(C) Umesh and Roopesh
(D) Can not be determined
(E) None of these
Ans : (B)

9. Six people P, Q, R, S, T and U are sitting in a circular path who are facing the centre. R is third from P in the right. Q is third from T in the left. U is between P and T and S is third from U in the left right.
(a) Who is opposite to T ?
(A) S
(B) Q
(C) P
(D) U
(E) None of these
Ans : (B)

(b) What is the order of the six people from the left ?
(A) SQRUTP
(B) TSRQUP
(C) SRTUPQ
(D) SQPUTR
(E) None of these
Ans : (C)

(c) What is the order of the six people from the right?
(A) PQRSTU
(B) SQPUTR
(C) SPQRUT
(D) SRTUPQ
(E) None of these
Ans : (B)

(d) Who are between S and U?
(A) Only T
(B) P and R
(C) Q and T
(D) Q and R
(E) None of these
Ans : (E)

10. Nikhilesh is taller than Arvind who is taller than Mahendra. Naresh is smaller than Suresh but taller than Nikhilesh. Who is the smallest?
(A) Nikhilesh
(B) Arvind
(C) Mahendra
(D) Data inadequate
(E) None of these
Ans : (C)

11. Ram is taller than Shyam. Rahim is taller than Ram. Karim is taller than Shokat but smaller than Shyam. Who is the tallest?
(A) Rahim
(B) Ram
(C) Karim
(D) Shyam
(E) Shokat
Ans : (A)

12. Five boys Mahendra, Anjani, Anil, Anand and Alok are sitting in a row. Neither Anil is neighbour of Anand nor of Anjani. Mahendra is not the neighbour of Anjani. Anil is the neighbour of Alok. If Alok is just in the middle, who is the neighbour of Mahendra?
(A) Anand
(B) Alok
(C) Anil
(D) Anjani
(E) Can not be determined
Ans : (C)

13. Karishma is taller than Kajal. Kajal is taller than Vimal. Ankita is taller than Kajal and Vimal. Who is the tallest?
(A) Karishma
(B) Kajal
(C) Ankita
(D) Can not be determined
(E) None of these
Ans : (D)

14. If in a class of 37 students the places of Anuradha and Saroj are 10th and 16th respectively, what are their places from the last?
(A) 28th and 22nd
(B) 27th and 21st
(C) 28th and 20th
(D) 27th and 22nd
(E) None of these
Ans : (A)

15. In a class of 65 boys the position of Mohan is 33th. If the last boy is given the first position then on this basis what is the position of Mohan?
(A) 32nd
(B) 33rd
(C) 34th
(D) Data inadequate
(E) None of these
Ans : (B)