SSC Junior Engineer Admit Card 2016 SSC JE Hall Ticket Download at ssc.nic.in

11. In the following series which will be the 7th letter to the left of 10th letter from your left?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) C
(B) E
(C) X
(D) L
(E) None of these
Ans : (A)

12. How many such letter-pairs are there in the word SERVANT having the same no. of letters left between them in the word as they have in the series?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
(E) None of these
Ans : (A)

13. How many such letter-pairs are there in the word MONKEY having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 3
(B) 4
(C) 1
(D) 5
(E) None of these
Ans : (C)

14. How many such letter-pairs are there in the word SMUGGLER having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 1
(E) None of these
Ans : (A)



15. How many such letter-pairs are there in the word BONAFIDE having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 1
(E) None of these
Ans : (E)

16. How many such letter-pairs are there in the word FRONTIER having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 2
(B) 4
(C) 1
(D) 3
(E) None of these
Ans : (A)

17. How many such letter-pairs are there in the word MINISTER having same no. of letters left between them at they have in the series?
(A) 3
(B) 1
(C) 4
(D) 2
(E) None of these
Ans : (D)

18. How many such letter-pairs are there in the word PERFUMERY having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 5
(B) 3
(C) 4
(D) 1
(E) None of these
Ans : (B)

19. How many such letter-pairs are there in the word DOCUMENTARY having same no. of letters left between them as they have in the series?
(A) 2
(B) 4
(C) 5
(D) 1
(E) None of these
Ans : (A)

20. If it is possible to make a meaningful word from first, fifth, seventh and eleventh letters of the word ECCENTRICITY then which will be the third letter of that word? If it is possible to make more than one word then answer will be M and if the word formation is not possible then the answer will be X.
(A) E
(B) R
(C) N
(D) M
(E) X
Ans : (C)