Indian Railway Recruitment 2017- 2018 || Upcoming RRB, RRC Admit Card, Result 2016

1. If the following series is written in the reverse order and the alternate letter are deleted from it then which letter will divide the new series in two equal parts?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) N
(B) P
(C) L
(D) M
(E) None of these
Ans : (A)

2. If alternate letters are deleted from the following series then which letter will divide the new series in two equal parts?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) N
(B) M
(C) K
(D) O
(E) None of these
Ans : (D)

3. If the second half of the series is written in the reverse order then which will be the 9th letter to the right of 7th letter from your left ?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) Y
(B) Z
(C) P
(D) X
(E) None of these
Ans : (D)

4. If first half of the following series is written in the reverse order the which will be 7th letter to the left of 10th letter from your right?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) E
(B) D
(C) A
(D) B
(E) None of these
Ans : (B)



5. In the following series which is the 5th letter to the left of 14th letter from your right?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) I
(B) L
(C) J
(D) K
(E) None of these
Ans : (A)

6. In the following series which is the 8th letter to the right of 16th letter from your left ?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) K
(B) Y
(C) X
(D) W
(E) None of these
Ans : (C)

7. If first half of the following series is written in the reverse order, which will be the 5th letter to the left of 13th letter from your right?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) S
(B) E
(C) F
(D) D
(E) None of these
Ans : (B)

8. If the second half of the following series is written in the reverse order, which will be the 7th letter to the left of 23rd letter from your left?
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) L
(B) Y
(C) X
(D) P
(E) None of these
Ans : (C)

9. If the second half of the following series is written in the reverse order then which will be the 18th letter to the left of 10th letter from your left?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) R
(B) I
(C) V
(D) U
(E) None of these
Ans : (C)

10. In the following series if 4–4 letters from left are written in the reverse order then which will be the 8th letter to the left of 10th letter from your right?
ABCDEFGHUKLMNOPQRSTUVWXYZ.
(A) Y
(B) Z
(C) L
(D) K
(E) None of these
Ans : (C)