Delhi Police Constable PET Admit Card 2016 Available at www.delhipolice.nic.in

Series Completion Test


Directions—In each of the following questions a series is given. Which one of the alternatives will replace the question-mark (?) ?

1. JD, KF, ?, PM, TR
(A) MI
(B) NJ
(C) NI
(D) OJ
(E) None of these
Ans : (A)

2. BTO, DSQ, FRS, HQU, ?
(A) IPX
(B) JPW
(C) GPW
(D) JRW
(E) None of these
Ans : (B)

3. B, D, G, K, P, ?
(A) U
(B) W
(C) T
(D) X
(E) None of the»e
Ans : (E)

4. Z, T, O, K, H, ?
(A) E
(B) J
(C) F
(D) D
(E) None of these
Ans : (C)

5. HZF, IWH, KSJ, NNL, ?
(A) SHM
(B) RHN
(C) THN
(D) RGM
(E) None of these
Ans : (B)

6. MR, PO, SL, VI, ?
(A) YF
(B) ZE
(C) YD
(D) ZF
(E) None of these
Ans : (A)

7. LOT, NNR, QMO, ULK, ?
(A) YKE
(B) YJF
(C) JKF
(D) JKE
(E) None of these
Ans : (C)

8. CG, GH, LJ, RM, ?
(A) ZR
(B) YR
(C) ZQ
(D) YQ
(E) None of these
Ans : (D)

9. FRP, HPQ. JNS, LLV, ?
(A) PKZ
(B) NJZ
(C) OJZ
(D) MKZ
(E) None of these
Ans : (B)

10. Z15A, W13C, ?, Q9G, N7I.
(A) T12F
(B) R11F
(C) T11E
(D) R13D
(E) None of these
Ans : (C)

11. MN, NM, MNO, ONM, MNOP, ?
(A) NPOM
(B) POMN
(C) MOPN
(D) PONM
(E) None of these
Ans : (D)

12. CVD, CTE, DQE, DMF, EHF, ?
(A) ECG
(B) FCG
(C) EBG
(D) FBG
(E) None of these
Ans : (C)



13. JKL, LKJ, JKLM, MLKJ, JKLMN, ?
(A) LMJKN
(B) NLMKJ
(C) NMUK
(D) NMLKJ
(E) None of these
Ans : (D)

14. 7T19, 9Q16, 11N13, 13K10, 15H7, ?
(A) 17E4
(B) 18F5
(C) 17E3
(D) 18D4
(E) None of these
Ans : (A)

Directions—In each of the following questions one number-series is given in which one term is wrong. Find out the wrong term.

15. 5, 7, 11, 20, 35, 67.
(A) 11
(B) 20
(C) 35
(D) 67
(E) None of these
Ans : (B)

16. 4, 11, 21, 34, 49, 69,91.
(A) 34
(B) 69
(C) 49
(D) 21
(E) None of these
Ans : (C)

17. 5, 12, 19, 33, 47, 75, 104.
(A) 33
(B) 47
(C) 75
(D) 104
(E) None of these
Ans : (D)

Directions—In each of the following questions a number-sereis is given. Which one of the alternatives will replace the question mark (?) ?

18. 4, 9, 19, 39, 79, ?
(A) 169
(B) 159
(C) 119
(D) 139
(E) None of these
Ans : (B)

19. 0, 7, 26, 65, 124, 215, ?
(A) 305
(B) 295
(C) 342
(D) 323
(E) None of these
Ans : (C)

20. 4, 7, 10, 10, 16, 13, ?
(A) 19
(B) 23
(C) 21
(D) 22
(E) None of these
Ans : (D)

21. 7, 12, 19, 28, 39, ?
(A) 52
(B) 50
(C) 51
(D) 48
(E) None of these
Ans : (A)

22. 2, 11, 47, 191, 767, ?
(A) 2981
(B) 3068
(C) 3081
(D) 3058
(E) None of these
Ans : (E)

Directions—In each of the following questions a letter-series is given, in which some letters are missing. The missing letters are given in the proper sequence as one of the alternatives. Find the correct alternative.

23. mno—p—no—p—n—opm.
(A) opmno
(B) pmomn
(C) pmmpn
(D) nmopo
(E) None of these
Ans : (B)

24. ba—abab—b—ba—aba.
(A) abab
(B) aabb
(C) baab
(D) bbaa
(E) None of these
Ans : (C)

25. —acca—ccca—acccc—aaa.
(A) caac
(B) ccaa
(C) acca
(D) caaa
(E) None of these
Ans : (D)