BMRCL Result 2016- Check Cut off and Exam Scores of Operator, Maintainer & Engineer At www.bmrc.co.in

11. If SAVOURY is coded as OVUARSY then how will RADIATE be coded?
(A) AIDARET
(B) IDARA TE
(C) ARIADTE
(D) IDAATRE
(E) None of these
Ans : (D)

12. If MAPLE is coded as VOKZN then how will CAMEL be coded?
(A) OVNZF
(B) OUNZX
(C) OVNZX
(D) XZNVO
(E) None of these
Ans : (C)

13. If CRY is coded as MRYC then how will GET be coded?
(A) MTEG
(B) MGET
(C) MEGT
(D) METG
(E) None of these
Ans : (D)

14. If BURNER is coded as CASOIS then how will ALIMENT be coded?
(A) BKJLFMU
(B) EKOLIMS
(C) EMONIOU
(D) BRJSFTU
(E) EROSITU
Ans : (C)



15. If Sand is coded as Brick, Brick as House, House as Temple, Temple as Palace then where do you worship?
(A) Palace
(B) Temple
(C) Brick
(D) House
(E) None of these
Ans : (A)

16. If Rajdoot is coded as Car, Car as Aeroplane, Aeroplane as Train, Train as Bus, then by which vehicle can you reach your destination in least time? .
(A) Aeroplane
(B) Train
(C) Car
(D) Bus
(E) None of these
Ans : (B)

17. If Pen is coded as Pencil, Pencil as Chalk, Chalk as Slate, Slate as Paper, then by which do you mostly write?
(A) Pen
(B) Pencil
(C) Chalk
(D) Slate
(E) None of these
Ans : (B)

18. If Leader is coded as Actor, Actor as an Administrator, Administrator as a Traitor, Traitor as a Social-reformer, then who takes part in the Parliamentary elections?
(A) Administrator
(B) Leader
(C) Traitor
(D) Social-Reformist
(E) None of these
Ans : (E)

19. If '245' means—'Art and Talent' in a certain code language, '316' means— 'Callous to Generous', '147' means— 'Callous and Polite' then what is the code used for 'to' ?
(A) Only 3
(B) Only 1
(C) 3 or 6
(D) Only 6
(E) None of these
Ans : (C)

20. In a certain code language '579' means—'Kanchan is soft-spoken', '694' means—‘Soft-spoken beautiful pure', '473' means—‘Ganga is pure', then what is the code used for 'Kanchan' ?
(A) 7
(B) 5
(C) 9
(D) Can not be determined
(E) None of these
Ans : (B)