Bank of Maharashtra (BOM) Admit Card 2016 Download for 1315 Clerk and PO at www.bankofmaharashtra.in

21. If it is possible to make a meaningful word from first, second, fourth and fifth letters of the word FALSEHOOD then which will be the third letter from right? Give your answer M if more than one word can be formed and if no word can be formed then give your answer X.
(A) F
(B) A
(C) E
(D) X
(E) M
Ans : (B)

22. If first letter is interchanged by sixth letter, second by seventh and so in the word INTERVOLVE then which will be the sixth letter from your right in the new word' ?
(A) L
(B) E
(C) V
(D) O
(E) I
Ans : (B)

23. If first letter is interchanged by second, third by fourth, fifth by sixth and so on in the word HABILITATE then which will be the 8th letter from your left in the new word?
(A) L
(B) E
(C) T
(D) A
(E) B
Ans : (C)

24. If the following words are arranged according to the dictionary order then which word will come in the middle?
(A) Gunny
(B) Gunnery
(C) Gunmetal
(D) Gunpowder
(E) Gunsmith
Ans : (A)

25. If the following words are arranged according to the dictionary order then which will be the second word in that order?
(A) Expound
(B) Exposure
(C) Expulsion
(D) Expose
(E) Export
Ans : (D)

 

 
Coding—Decoding Test

1. If KEDGY is coded as EKDYG then how will LIGHT be coded ?
(A) ILHTG
(B) ILGHT
(C) ILGTH
(D) THGIL
(E) None of these
Ans : (C)

2. If RAVE is coded as SXWB then how will SCAW be coded ?
(A) TDBO
(B) TZBK
(C) PZXK
(D) TVXK
(E) None of these
Ans : (B)

3. If SPANK is coded as PSNAK then how will THROW be coded?
(A) HTORW
(B) HTWOR
(C) HTWRO
(D) HTRWO
(E) None of these
Ans : (A)

4. If UDOMETER is coded as DUMOTERE then how will SUBLEASE be coded?
(A) USLBESAE
(B) USLBAEES
(C) USBAELES
(D) USLBEAES
(E) None of these
Ans : (B)

5. If PURSER is coded as UPSRRE then how will PERIODIC be coded?
(A) EPRIDOIC
(B) PEIRDOCI
(C) EPIRDOCI
(D) EPIRODCI
(E) None of these
Ans : (C)

6. If STRAY is coded as TUSBZ then how will MOURN be coded?
(A) LPVSO
(B) NPVSO
(C) NVPSO
(D) NPSVO
(E) None of these
Ans : (B)

7. If MAGIC is coded as PXJFF then how will LEASH be coded?
(A) PBDVD
(B) OBDVL
(C) OHEOK
(D) OBDPK
(E) None of these
Ans : (D)

8. If DOWN is coded as FQYP then how will WITH be coded?
(A) KYN
(B) JYK
(C) YKVJ
(D) JKVY
(E) None of these
Ans : (C)

9. If BINARY is coded as DHPZTK then how will KIDNAP be coded?
(A) MKFPCQ
(B) MHFPZQ
(C) IKFMYO
(D) MHFMCO
(E) None of these
Ans : (D)

10. If RASCAL is coded as QZRBZK then how will SOLDER be coded?
(A) RNMEDQ
(B) RPKEDS
(C) TPMEFS
(D) RNKCDQ
(E) None of these
Ans : (D)