General knowledge questions and answers

1. A keyboard is this kind of device—
(A) black (B) input (C) output
(D) word Processing (E) None of these (Ans : B)

2. IT stands for—
(A) information Technology (B) integrated Technology (C) intelligent Technology
(D) interesting Technology (E) None of these (Ans : A)

3. Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers ?
(A) Personal Computers (B) Supercomputers (C) Laptops
(D) Notebooks (E) None of these (Ans : B)

4. A collection of related information sorted and dealt with as a unit is a—
(A) disk (B) data (C) file
(D) floppy (E) None of these (Ans : C)

5. The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as—
(A) pulling (B) pushing (C) downloading
(D) transferring (E) None of these (Ans : C)

6. Which part of the computer helps to store information ?
(A) Disk drive (B) Keyboard (C) Monitor
(D) Printer (E) None of these (Ans : A)

7. ………………is the process of carrying out commands.
(A) Fetching (B) Storing (C) Executing
(D) Decoding (E) None of these (Ans : C)

8. The role of a………generally is to determine a buyer’s needs and match it to the correct hardware and software.
(A) computer Scientist (B) computer sales representative (C) computer consultant
(D) corporate trainer (E) None of these (Ans : B)

9. Which of the following groups consist of only output devices ?
(A) Scanner, Printer, Monitor (B) Keyboard, Printer, Monitor (C) Mouse, Printer, Monitor
(D) Plotter, Printer, Monitor (E) None of these (Ans : D)

10. The rectangular area of the screen that displays a program, data, and/or information is a—
(A) title bar (B) button (C) dialog box
(D) window (E) None of these (Ans : D)

11. A(n)………contains commands that can be selected.
(A) pointer (B) menu (C) icon
(D) button (E) None of these (Ans : B)

12. An error is also known as—
(A) bug (B) debug (C) cursor
(D) icon (E) None of these (Ans : A)

13. Arithmetic Operations—
(A) involve matching one data item to another to determine if the first item is greater than, equal to, or less than the other item
(B) sort data items according to standard, predefined criteria in ascending order or descending order
(C) use conditions with operators such as AND, OR and NOT
(D) include addition, subtraction, multiplication and division
(E) None of these (Ans : D)

14. Sending an e-mail is similar to—
(A) picturing an event (B) narrating a story (C) writing a letter
(D) creating a drawing (E) None of these (Ans : C)

15. Promotion in Marketing means—
(A) passing an examination (B) elevation from one grade to another
(C) selling the products through various means (D) selling the product in specific areas
(E) None of these (Ans : C)

16. Microsoft Word is an example of—
(A) an operating system (B) a processing device (C) application software
(D) an input device (E) None of these (Ans : B)

17. Sources of Sales Leads are—
(A) Data Mining (B) Market Research (C) Media Outlets
(D) Promotional Programs (E) All of these (Ans : E)

18. Any data or instruction entered into the memory of a computer is considered as—
(A) storage (B) output (C) input
(D) information (E) None of these (Ans : A)

19. Which part of the computer displays the work done ?
(A) RAM (B) printer (C) monitor
(D) ROM (E) None of these (Ans : C)

20. One of the methods for Market Monitoring is—
(A) to watch TV serials (B) to discuss with other sales persons
(C) to monitor media outlets (D) All of these (E) None of these (Ans : C)