General knowledge questions and answers

21. Market Expansion means—
(A) hiring more staff (B) firing more staff (C) buying more products
(D) buying more companies (E) None of these (Ans : E)

22. A series of instructions that tells a computer what to do and how to do it is called a—
(A) program (B) command (C) user response
(D) processor (E) None of these (Ans : A)

23. Effective marketing helps in—
(A) developing new products (B) creating a competitive environment
(C) building demand for products (D) All of these (E) None of these (Ans : D)

24. Which is the part of a computer that one can touch and feel ?
(A) Hardware (B) Software (C) Programs
(D) Output (E) None of these (Ans : A)

25. A Call in Marketing means—
(A) to phone the customers (B) to visit the customers (C) to visit the marketing site
(D) to call on prospective customers (E) None of these (Ans : D)

26. Delivery Channel means—
(A) maternity wards (B) handing over the products to the buyers
(C) places where products are made available to the buyers (D) All of these
(E) None of these (Ans : C)

27. Processing involves—
(A) inputting data into a computer system (B) transforming input into output
(C) displaying output in a useful manner (D) providing relevant answers
(E) None of these (Ans : B)

28. One of the following is a target group for the marketing of Internet Banking.
(A) All the customers (B) All the educated customers (C) All the computer educated customers
(D) Only creditors (E) All of these (Ans : C)

29. Innovation mean—
(A) Product Designing (B) New ideas (C) Impulse
(D) Both (A) and (B) (E) None of these (Ans : D)

30. One of the following is a target group for the marketing of educational loan.
(A) All the customers (B) Students (C) Only poor students
(D) Students having promising educational track record (E) All of these (Ans : B)

31. Service after sale is not the function of—
(A) Marketing staff (B) Seller (C) Director of the company
(D) Employees of the company (E) All of the above are wrong (Ans : A)

32. If done through………the rural marketing would be more effective.
(A) fairs (B) village fairs (C) door to door campaign
(D) All of these (E) None of these (Ans : B)

33. Market Survey means—
(A) Market Research (B) Market Planning (C) Marketing Strategies
(D) Market Monitoring (E) All of these (Ans : A)

34. ………can be done through digital Banking ?
(A) Mobile phone (B) Internet (C) Telephone
(D) All of these (E) None of these (Ans : A)

35. A good seller should have the following quality/qualities ?
(A) Devotion to the work (B) Submissive (C) Sympathy
(D) All of these (E) None of these (Ans : D)

36. The rural marketing is not required because—
(A) rural people do not understand marketing (B) its not practical from the cost point of view
(C) it is sheer wastage of time (D) All are wrong (E) All are correct (Ans : D)

37. Planned-cost service means—
(A) Costly products (B) Extra profit on the same cost (C) Extra work by seller
(D) All of these (E) None of these (Ans : B)

38. Internet marketing means—
(A) Self-marketing (B) Core Groups monitering (C) Employees marketing
(D) All of these (E) None of these (Ans : E)

39. The aim of successful marketing is—
(A) to increase the sale (B) to increase the profit (C) to increase the output of sellers
(D) All of these (E) None of these (Ans : D)

40. The networking becomes……through networking.
(A) very difficult (B) dull (C) easy
(D) has no role in marketing (E) None of these (Ans : C)