General knowledge Questions and Answers



181. Choose the word opposite in meaning to ‘Dormant’—
(A) Inert
(B) Deaf
(C) Indulgence
(D) Active

182. Choose the word opposite in meaning to ‘Malignant’—
(A) Virulent
(B) Benign
(C) Prudent
(D) Swallow

183. The word ‘Tacit’ means—
(A) Formal
(B) Fear
(C) Silent
(D) Celestial

184. The word ‘Enunciate’ means—
(A) Matter
(B) Express
(C) Evil
(D) Detest


185. ‘One who is well-versed in the science of languages’ is called a—
(A) Philosopher
(B) Theologist
(C) Philologist
(D) Zoologist

186. ‘A person who abstains from all kinds of alcoholic drinks’ is called a—
(A) Drunkard
(B) Angler
(C) Teetotaller
(D) Heretic

187. Choose the correctly spelt word—
(A) Coloqial
(B) Coloquial
(C) Colloqial
(D) Colloquial

188. Choose the misspelt word—
(A) Percieve
(B) Believe
(C) Relieve
(D) Receive

189. Choose what expresses the meaning of the phrase ‘a black sheep’—
(A) Stranger
(B) Convict
(C) Gentleman
(D) A family member one disapproves of

190. Choose what expresses the meaning of ‘pull the wool over one’s eye’—
(A) Delay
(B) Encourage
(C) Suppress
(D) Deceive

191. Choose the passive voice of—‘Who ate my cheese?’
(A) By whom is my cheese being eaten ?
(B) By whom was my cheese eaten ?
(C) By whom will my cheese be eaten ?
(D) By whom was my cheese been eaten ?

192. Choose the indirect speech of—My father said, ‘Study hard’.
(A) My father scolded me to study hard
(B) My father asked me to study hard
(C) My father requested me to study hard
(D) My father said that I must study hard

193. Choose the most appropriate word to fill in the blank in the sentence.
My father is angry …… me.
(A) On
(B) With
(C) In
(D) Over

194. Choose the most appropriate word to fill in the blank in the sentence—
Trust …… God, and do your duty.
(A) Of
(B) With
(C) In
(D) On


195. Who wrote the poem ‘Tintern Abbey’ ?
(A) Keats
(B) Shelley
(C) Wordsworth
(D) Byron

196. Who wrote the novel ‘A Tale of Two Cities’ ?
(A) Austen
(B) Dickens
(C) Hardy
(D) Bronte

197. Who wrote the play ‘All’s well that ends well’ ?
(A) Brecht
(B) Eugene O’Neill
(C) Shaw
(D) Shakespeare

198. Farmer Boldwood and Sergeant Troy are characters in the novel—
(A) The Mayor of Casterbridge
(B) Far from the Madding Crowd
(C) The Return of the Native
(D) Tess of the d’Urbervilles

199. Robert Browning was a poet of which period in literature ?
(A) Age of Reason
(B) Romantic Period
(C) Victorian Period
(D) Modern Period

200. Which of the following is not a language skill ?
(A) Reading
(B) Writing
(C) Thinking
(D) Speaking

Answers :
181. (D) 182. (B) 183. (C) 184. (B) 185. (C) 186. (C) 187. (D) 188. (A) 189. (D) 190. (D)
191. (B) 192. (B) 193. (B) 194. (C) 195. (C) 196. (B) 197. (D) 198. (B) 199. (C) 200. (C)