General knowledge Questions and Answers

1. A series of instructions that tells a computer what to do and how to do it is called a–
(A) program (B) command (C) user response
(D) processor (E) None of these (Ans : A)

2. Market Expansion means–
(A) hiring more staff (B) firing more staff (C) buying more products
(D) buying more companies (E) growth in sales through existing and new products (Ans : E)

3. Effective marketing helps in–
(A) developing new products (B) creating a competitive environment
(C) building demand for products (D) All of these (E) None of these (Ans : D)



4. Which part of the computer displays the work done?
(A) RAM (B) Printer (C) Monitor (D) ROM (E) None of these (Ans : C)

5. ‘Customisation’ means–
(A) Tailor-made products for each customer (B) Customers selling goods
(C) Tailor-made products for each staff (D) A selling process
(E) None of these (Ans : A)

6. A ‘Call’ in Marketing language means–
(A) Calling on a salesperson (B) Calling on a customer
(C) Making a phone-call (D) Telemarketing
(E) None of these (Ans : B)

7. Computers manipulate data in many ways, and this manipulation is called–
(A) upgrading (B) processing (C) batching (D) utilizing (E) None of these (Ans : B)

8. A Marketing Survey is required for–
(A) deciding marketing strategies (B) deciding Product strategies
(C) deciding pricing strategies (D) All of these
(E) None of these (Ans : D)

9. Market Plan is a–
(A) selling process (B) year-end budget (C) calendar
(D) business document for marketing strategies (E) All of these (Ans : D)

10. ‘‘ATM’’ stands for–
(A) Anywhere Marketing (B) Any Time Marketing (C) Any Time Money
(D) Automated Teller Machine (E) Automatic Timely Machine (Ans : D)

11. ‘‘USP’’ in Marketing means–
(A) Useful Sales Procedures (B) Useful Selling Propositions (C) Useful Sales Persons
(D) Used Sales Plans (E) Unique Selling Propositions (Ans : E)

12. ‘A Target Group’ means–
(A) a group of salesmen targeting the customers (B) likely buyers
(C) group of products (D) group of companies (E) all of these (Ans : B)

13. Which of the following can only have sequential access ?
(A) Disk (B) Tape (C) CD – ROM (D) DVD – ROM (E) None of these (Ans : B)

14. Sending an E-mail is similar to–
(A) writing a letter (B) drawing a picture (C) talking on the phone
(D) sending a package (E) None of these (Ans : A)

15. Items such as names and addresses are considered
(A) information (B) input (C) records
(D) data (E) None of these (Ans : D)

16. One who designs, writes, tests and maintains computer programs is called a
(A) User (B) Programmer (C) Designer
(D) Operator (E) None of these (Ans : B)

17. Ctrl shift and Alt are called ............ keys.
(A) modifier (B) function (C) alphanumeric (D) adjustment (E) None of these (Ans : E)

18. Which key is used in combination with another key to perform a specific task ?
(A) function (B) space bar (C) arrow (D) control (E) None of these (Ans : D)

19. Physical components that make up your computer are known as–
(A) Operating Systems (B) Software (C) Hardware
(D) Web Browsers (E) None of these (Ans : C)

20. Computers use the ............ number system to store data and perform calculations.
(A) binary (B) octal (C) decimal (D) hexadecimal (E) None of these (Ans : A)



21. The main directory of a disk is called the ............ directory.
(A) root (B) sub (C) folder (D) network (E) None of these (Ans : A)

22. Marketing is a–
(A) one day effort (B) team effort (C) one man effort
(D) All of these (E) None of these (Ans : B)

23. Service Marketing is the same as–
(A) Transaction Marketing (B) Relationship Marketing
(C) Internal Marketing (D) Outdoor Marketing (E) All of these (Ans : E)

24. Marketing is influenced by–
(A) product demand (B) public taste (C) buyer behaviour
(D) brand image (E) All of these (Ans : E)

25. HNI means–
(A) High income Individual (B) Honest Marketing Staff (C) High Networth Individual
(D) Honest Neutral Individual (E) None of these (Ans : C)