General knowledge Questions and Answers



21. A(n) ……… backup contains a copy of every program, data, and system file on a computer.
(A) restoration
(B) bootstrap
(C) differential
(D) full
(E) None of these
Ans : (D)

22. Every component of your computer is either—
(A) application software or system software
(B) software or CPU/RAM
(C) hardware or software
(D) input devices or output devices
(E) None of these
Ans : (C)

23. A blinking symbol on the screen that shows where the next character will appear—
(A) delete key
(B) arrow key
(C) cursor
(D) return key
(E) Esc key
Ans : (C)

24. Being ……… means being familiar enough with computers that you understand their capabilities and limitations.
(A) computer literate
(B) computer competent
(C) computer savvy
(D) technology literate
(E) None of these
Ans : (A)


25. Which of the following could you do to remove a paragraph from a report you had written ?
(A) Delete and edit
(B) Copy and paste
(C) Cut and paste
(D) Undo typing
(E) Highlight and delete
Ans : (E)

26. The computer monitor is which type of device ?
(A) Scanning
(B) Input
(C) Processor
(D) Software
(E) Output
Ans : (E)

27. The arrow keys can be used to—
(A) delete text
(B) move the cursor in the text that has already been entered
(C) save the document
(D) move the cursor while deleting text
(E) None of these
Ans : (B)

28. Numbers in table columns are usually—
(A) right-aligned
(B) left-aligned
(C) justified
(D) centered
(E) None of these
Ans : (A)

29. To indent the first paragraph of your report, you should use this key—
(A) esc
(B) space bar
(C) return key
(D) shift key
(E) tab key
Ans : (E)

30. Each box in a spreadsheet is called a—
(A) cell
(B) empty space
(C) record
(D) field
(E) table
Ans : (A)

31. A small picture that represents something on your screen…such as a(n)—
(A) table
(B) application
(C) photo
(D) modem
(E) icon
Ans : (E)

32. When a file is saved for the first time—
(A) a copy is automatically printed
(B) file name and folder name must be the same
(C) it does not need a name
(D) it only needs a name if it is not going to be printed
(E) it must be given a name to identify it
Ans : (E)

33. Example of non-numeric data is—
(A) Employee Name
(B) Test score
(C) Bank Account No.
(D) All of these
(E) None of these
Ans : (A)

34. Which type of file is created by word processing programs ?
(A) Database file
(B) Storage file
(C) Worksheet file
(D) Document file
(E) Graphical file
Ans : (D)


35. The information you put into the computer is called—
(A) directory
(B) facts
(C) data
(D) files
(E) output
Ans : (C)

36. This can be another word for program—
(A) peripheral
(B) disk
(C) floppy
(D) hardware
(E) software
Ans : (E)

37. If a previously saved file is edited—
(A) it cannot be saved again
(B) the changes will automatically be saved in the file
(C) the file will only have to be saved again if it is more than one page in length
(D) its name must be changed
(E) the file must be saved again to store the changes
Ans : (E)

38. Mr. XYZ wants to send an electronic message to a friend. He should use this type of application—
(A) word processing
(B) email
(C) spreadsheet
(D) paper and pencil
(E) None of these
Ans : (B)

39. To print a document—
(A) select the Print command and then select OK
(B) select the Ready Printer command then select OK
(C) type PRINT and then press Enter
(D) close the document, select the Print command, then select OK
(E) None of these
Ans : (A)

40. Each ……… on a menu performs a specific action.
(A) client
(B) server
(C) node
(D) command
(E) folder
Ans : (D)