General knowledge Questions and Answers



1. Information on a computer is stored as what ?
(A) Analog data
(B) Digital data
(C) Modem data
(D) Watts data
(E) None of these
Ans : (B)

2. C, BASIC, COBOL and Java are examples of ……… languages.
(A) low-level
(B) computer
(C) system programming
(D) high-level
(E) None of these
Ans : (D)

3. Most Web sites have a main page, the ………, which acts as a doorway to the rest of the Web site pages.
(A) search engine
(B) home page
(C) browser
(D) URL
(E) None of these
Ans : (B)

4. An email account includes a storage area, often called a(n)—
(A) attachment
(B) hyperlink
(C) mailbox
(D) IP address
(E) None of these
Ans : (C)


5. The ……… is the box that houses the most important parts of a computer system.
(A) software
(B) hardware
(C) input device
(D) system unit
(E) None of these
Ans : (D)

6. What type of computer could be found in a digital watch ?
(A) Mainframe computer
(B) Supercomputer
(C) Embedded computer
(D) Notebook computer
(E) None of these
Ans : (C)

7. What is a modem connected to ?
(A) Processor
(B) Mother board
(C) Printer
(D) Phone line
(E) None of these
Ans : (D)

8. A(n) ……… is a collection of information that determines which files you can access and which settings you use.
(A) network
(B) user account
(C) operating system
(D) file system
(E) None of these
Ans : (B)

9. The space in your computer that loads and works with data—
(A) cache memory
(B) CPU
(C) megabyte
(D) RAM memory
(E) ROM memory
Ans : (D)

10. ……… hard drives are permanently located inside the system unit and are not designed to be removed, unless they need to be repaired or replaced.
(A) Static
(B) Internal
(C) External
(D) Remove
(E) None of these
Ans : (B)

11. A computer ……… consists of two or more computers and other devices that are connected for the purpose of sharing data and programs.
(A) network
(B) system
(C) workstation
(D) device
(E) None of these
Ans : (A)

12. The taskbar is located—
(A) on the Start menu
(B) at the bottom of the screen
(C) on the Quick Launch toolbar
(D) at the top of the screen
(E) None of these
Ans : (B)

13. Once information is input into a computer, it becomes—
(A) objects
(B) data
(C) ideas
(D) facts
(E) None of these
Ans : (B)

14. Generally, you access the Recycle Bin through an icon located—
(A) on the desktop
(B) on the hard drive
(C) on the shortcut menu
(D) in the Properties dialog box
(E) None of these
Ans : (A)

15. Computer programs are written in a high-level programming language; however, the humanreadable version of a program is called—
(A) cache
(B) instruction set
(C) source code
(D) word size
(E) None of these
Ans : (C)


16. The Recycle Bin stores discarded items until—
(A) another user logs on
(B) the computer is shut down
(C) the end of the day
(D) you empty it
(E) None of these
Ans : (D)

17. A ……… is a collection of information saved as a unit.
(A) folder
(B) file
(C) path
(D) file extension
(E) None of these
Ans : (B)

18. Input, output, and processing devices grouped together represent a(n)—
(A) mobile device
(B) information processing cycle
(C) circuit board
(D) computer system
(E) None of these
Ans : (D)

19. One thousand bytes is a—
(A) kilobyte
(B) megabyte
(C) gigabyte
(D) terabyte
(E) None of these
Ans : (E)

20. What part of the computer provides only temporary storage of files ?
(A) ROM memory
(B) RAM memory
(C) Hard drive
(D) Mother board
(E) Processor
Ans : (B)